Doble atac blaver contra Estellés

L’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés a Burjassot va ser interromput per un grup reduït de blavers radicals del Grup d’Acció Valencianista (GAV) i dels ultradretans España 2000, que s’havien infiltrat entre els assistents a un acte de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Els agressors es van esperar sense cridar l’atenció fins que va ser el torn del president de l’AVL, Ramon Ferrer, quan es van alçar i el van insultar, escridassar i amenaçar. Els individus van voler intimidar els assistents i els membres del consistori, entre els quals el batlle Jordi Sebastià, amenaçat des de fa mesos per aquests mateixos grups feixistes.

Membres de la policia local varen expulsar els agressors de la sala i els van identificar; un d’ells (no hem pogut esbrinar qui), va ser detingut per resistència. Una cop desallotjats, l’acte va continuar amb normalitat i es van poder llegir els poemes prevists.

El batlle, Jordi Sebastià, va explicar els fets d’aquesta manera: ‘És molt trist. És un atac al poble de Burjassot i a la Generalitat, perquè han atacat el president de l’Acadèmia, que té rang de conseller. Totes les forces del feixisme es concentren a Burjassot, perquè és el poble d’Estellés i té un batlle que no amaga les seues idees. I ho paga el poble perquè aquesta gent odia la convivència, el respecte i la democràcia.’

Dies enrere, l’estàtua de Vicent Andrés Estellés a Burjassot, va tornar a ser objecte d’un acte vandàlic (va ser ruixada amb pintura blava), fet que va despertar molta indignació entre veïns i a la xarxa.

Aquests últims tres anys, l’efígie ha rebut quatre atemptats, sempre per les mateixes dates.

A hores d’ara, l’estàtua ha recuperat l’aspecte original, gràcies als serveis de neteja de l’ajuntament.

Des d’Antiblavers ens preguntem per quant temps més comptaran els feixistes amb impunitat (són els quatre de sempre), i si el govern pensa fer alguna cosa per deixar d’estar en connivència i aturar d’una vegada tots aquests grups terroristes d’ultradreta. Si no ho fan, seran denunciats per nosaltres i la tasca correspondrà als següents que entren, doncs el PP està molt pròxim a perdre al menys la majoria absoluta a les pròximes eleccions autonòmiques.

Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4115313/20130515/agressio-feixista-lacte-dhomenatge-estelles-burjassot.html

Aquesta entrada ha esta publicada en Blavers. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.