Benvolguts amics:
Va ser a principis de maig de 2005, que la web www.antiblavers.info començà la seua existència. A principis de 2011, la web va experimentar un procés de transformació que féu que el projecte se bifurcara en una web pròpiament dita, www.antiblavers.org, i un blog, que manté l’antic nom de www.antiblavers.info . La web continua oferint un gran material de documentació i fins i tot de recerca històrica, a banda del fòrum, i el blog és quelcom fresc, dinàmic i actual.
La gènesi del projecte l’hem comentada en privat però ja és hora que la comentem en públic. Un grup de gent volíem fer una eina seriosa i científica contra el blaverisme. Al mateix temps, hem volgut fer una eina útil en sentit ample.
Durant aquests set anys, malgrat no haver fet tot allò que ens haguera agradat, estem molt contents i satisfets amb els resultats aconseguits. I evidentment, tenim molts projectes que, amb la vostra ajuda, esperem aconseguir entre tots. Creiem que som part important en la derrota del blaverisme violent, representat pel GAV, i del seu braç polític, CV.
Volem donar les gràcies en primer lloc, als que heu fet possible que la nostra web aplegue a vora 3000 evidències de la senyera quatribarrada a la nostra terra. En segon lloc, volem donar les gràcies a tots els que heu col·laborat de diferents maneres a la nostra web des de la seua fundació.
Un dels objectius d’aquesta web és sens dubte derrotar el blaverisme. I entre tots ho hem aconseguit. Gràcies a tots.
Tenim noves idees i nous projectes en ment, que esperem fer-vos conèixer molt aviat.
Webmestre.
Xilografia dels Llaors i gojos de la Santíssima Verge del Puig (s. XVI), que va ser la primera Mare de Déu patrona del Regne de València reconquerit, abans de ser substituïda segles després per l’actual patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. En aquesta imatge es representa la batalla que tingué lloc en aquesta localitat de l’Horta Nord en 1237 amb motiu de la reconquesta jaumina. En aquesta batalla, segons la tradició, baixà sant Jordi (que ací apareix amb una ploma al casc i amb la típica creu seua al pit) del cel a lluitar amb els croats. A la part dreta de la xilografia s’hi pot veure el rei En Jaume resant-li a la Mare de Déu del Puig. Apareix sota una campana perquè segons la tradició, i coincidint amb la batalla, se la trobà la imatge en El Puig sant Pere Nolasc (fundador de l’orde mercedari i que acompanyava el rei En Jaume) sota una campana. Així mateix, en aquesta xilografia pot veure’s clarament onejar una bandera quatribarrada al fons de l’exèrcit croat.