Antiblavers amb els nacionalistes que aniran el 9 d’Octubre pel matí

Benvolguts amics:

Ja sabeu el que passa tots els 9 d’Octubres. Pel matí hi ha una anomenada “processó cívica”, que és un acte públic que se celebra des dels inicis del s. XX, i que des dels anys 70 del passat segle està monopolitzat per forces blaveres i d’extrema dreta, que l’utilitzen per a fer propaganda dels seus ideals i impedir que puga anar qualsevol nacionalista, usant la violència si cal.

Culpables d’aquesta penosa situació són dos bàsicament, a banda d’aquestes forces d’extrema dreta i blaveres evidentment. D’una banda, el PSOE valencià, que viu acomplexat davant de la dreta i l’extrema dreta valenciana des de la transició, i és incapaç de lluitar contra ells i plantar-los cara. Així li han anat les coses. De l’altra banda, Eliseu Climent i ACPV, que semblaria que ha arribat a foscos pactes amb la dreta valenciana, pel qual els ha cedit un acte tan important com aquest, a canvi d’una penosa manifestació per la vesprada. Tots sabem en què s’han convertit les manifestacions climentistes: En una espècie de processons, que treu dos vegades a l’any. Les manifestacions i actes nacionalistes deurien fer-se més a sovint, sobretot a la ciutat de València. Així mateix, tots sabem el que pretén Eliseu Climent des de la transició: Desviar el vot nacionalista cap al PSOE, per a la qual cosa usa diverses estratègies. I una d’aquestes és la d’haver convertit un acte de lluita, com és una reivindicació nacionalista, en una pobra processó, on se desvia el missatge nacionalista, atacant a la “dreta” bàsicament, en lloc d’atacar al blaverisme i l’espanyolisme.

Per això, com un acte nacionalista, i en especial a la ciutat de València, ha de ser un acte de lluita, el lloc dels nacionalistes valencians el proper 9 d’Octubre és anar pel matí. I no sols dels nacionalistes, sinó de tot aquell que se considere lluitador per la llibertat i contra el feixisme, ja que eixe acte del matí s’ha convertit en això: Un acte feixista.

Així doncs, des de la nostra web animem a que tots aneu demà pel matí. No tingueu por als feixistes i als blavers. Les forces de l’ordre s’han compromés a defensar tots aquells demòcrates que participen en eixe acte, com ja feren l’any passat. D’altra banda, els feixistes i blavers en eixe acte en realitat no són més de 2000 persones. En la mani nacionalista de la vesprada sol anar una mitjana de 5000 persones. Per això mateix, si eixos que van per la vesprada anaren pel matí, no caldria ni protecció policial, i humiliaríem els feixistes i blavers.

Caldria evidentment, molta organització, que cada organització duguera els seus militants tots junts, i no quedara cap aïllat. I després, que els diferents grups nacionalistes anaren formant un bloc compacte, semblant a com anaven les legions romanes en la testudo:

Caldria, en darrer terme, estar disposat a exercitar la legítima defensa front als atacs feixistes, la qual cosa sempre és dolorosa, però en aquest cas necessària.

Ja és potser tard per a fer tot això, però igual que els fallers, quan es crema la falla ja estan pensant en la falla de l’any que ve, això ja se podria anar pensant i planificant per a l’any que ve.

Endavant!

Guanyarem.

Webmestre.

El Penó de la Conquesta és la bandera conservada més antiga d’Europa (1238). Correspon al penó que hissaren els moros en senyal de rendició de la ciutat de València (en la torre d’Alí Bufat, hui part de l’església del Temple) a l’exèrcit de Jaume I. Prèviament se l’havien donada els conqueridors, perquè això feren. Les seues mesures reals són espectaculars, i es conserva al Museu Històric Municipal de la ciutat de València. Vegem com ens conta el propi Rei En Jaume a la seua Crònica l’episodi del seu hissament: “E quan vim la senyera sus en la torre, descavalcam del cavall, e adreçam-nos vers orient, e besam la terra, e donam gràcies a Déu per la gran mercè que nos havia feita”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.