La AVL tria al blaver ‘moderat’ Ramon Ferrer com nou president

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha elegit com a president Ramon Ferrer, qui fou un destacat membre de la secessionista i blavera “Real Acadèmia de Cultura Valenciana” (RACV) i actualment és professor d’Història Medieval a la Universitat de València.

Ramon Ferrer, membre de l’actual junta de govern, ha estat elegit el nou president obtenint dotze vots, mentre que l’altre candidat, Pérez Saldanya (actual president en funcions després de la dimissió d’Ascensió Figueres, que va renunciar el càrrec per integrar una de les llistes electorals del… ¡PP!), n’ha rebut cinc. Hi ha hagut tres vots en blanc.

Encara que la AVL oficialment diu que les candidatures presentades no responen a una batalla entre faccions, el cert és que ambdós candidats són molt diferents. Pérez Saldanya proposava una presidència allunyada de designis partidistes, una aproximació a l’Institut d’Estudis Catalans, i una col·laboració amb les entitats que promouen l’ús social de la llengua. En canvi, Ramon Ferrer proposa que l’AVL es concentre en l’estudi lingüístic de perfil més tècnic i a més és refractari al IEC, més encara tenint en compte el seu historial blaver.

Així no obstant, Ramon Ferrer va ser un dels defensors del dictamen de l’AVL que ratificava la unitat de la llengua catalana, fet que permet dir que en tot cas tampoc no és un blaver extremista.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.