S’investiguen les amenaces de España 2000 a l’IES Lluís Vives

Membres identificats amb el grupuscle d’ultra-dreta España 2000, tal i com informa VilaWeb, han trucat al centre IES Lluís Vives de valència amenaçant alumnes, mestres i pares amb anar a apallissar-los si tornen a eixir al carrer a protestar contra les retallades en l’ensenyament i contra la violència policial: “La faena inacabada a la comissaria l’acabarem nosaltres fora, vindrem amb molts cotxes a apallissar tothom“.

L’institut públic ha decidit denunciar els fets, que ja estan sent investigats.

Si els autors de les trucades no és algú del mateix grup afí no major de 30 persones que sempre surt als seus actes, s’especula que podria formar part de la pròpia Policia Nacional Espanyola, donat que el propi cap de la policia de València, Antonio Moreno Piquer, ha estat sempre vinculat al grup ultra España 2000 i hi compta amb adeptes arreu seu.

Només cal recordar que Antonio Moreno mai no ha amagat l’afinitat amb José Luis Roberto (àlies el Cojo, president d’España 2000 i la federació de puticlubs d’Espanya), ha signat cartes d’agraïment a Levantina de Seguridad per accions “meritòries” d’agents de seguretat privada i va presidir al 2009 el lliurament d’onze diplomes a guardes de seguretat que treballen a les ordres de Roberto agraint-los la seua “tasca professional”.

Aquesta gent no destaca pel seu nivell intel·lectual precisament, i, de ben segur, com en altres ocasions, han deixat prou evidències que, si es volen investigar des del poder policial o judicial, podran portar fàcilment a identificar els autors. Nosaltres no creiem que aquestes amenaces puguen ser reals, donat que aquests grups estan sota mínims i destaquen per la seua baixesa i covardia. No podrien reunir ni a 10 persones, així que l’empresa d’anar-hi “amb molts cotxes” sembla més que impossible. No obstant, amb la impunitat amb què han actuat al País Valencià aquest grup i el GAV, no podem deixar de tenir en total consideració l’amenaça i aconsellar que es prenguen les mesures pertinents.

Des d’Antiblavers, tot el nostre suport a l’IES Lluís Vives, tant per trobar els autors d’aquestes amenaces terroristes com amb la seua lluita en la defensa de l’ensenyament públic.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.