Dos grans campanyes contra el blaverisme

Extret de www.antiblavers.org

Benvolguts amics:

Cert és que hem derrotat el blaverisme en sentit ample. Però podem dir que encara resten dos reductes on han aconseguit uns certs triomfs. També hem de derrotar-los, doncs, en eixos dos reductes, fins a acabar per complet amb aquest moviment:

1-Com ens ha alertat un usuari, la (pseudo-)llengua blavera és present en alguns programes informàtics importants, com ara el Firefox i el WinRar. I ara sols faltava que estiga en la nova versió de Windows 8.
Aquesta presència és molt preocupant, perquè se dóna una desmesurada importància a quelcom que no és res important i, sobretot, perquè permet que aquest moviment, que està ja, com diem, derrotat i mig mort, se senta legitimat i agafe ales.

2-Com expliquem amb molt detall en l’apartat de Blaverisme i Església, el blaverisme ha aconseguit una cosa molt important en l’Església catòlica valenciana, que està totalment d’acord amb la seua ideologia: La seua pràcticament total castellanització.

Per a això, amb comptat amb l’aliança de la Conferencia Episcopal española, evidentment, però se serviren de la violència i del terrorisme durant la transició, boicotejant sacrílegament les 12 misses en valencià que se feien a la ciutat de València (algunes en esglésies tan importants com santa Caterina o els jesuïtes).

Els darrers arquebisbes de València, també han tingut una actitud molt lamentable: Des de l’actitud covarda del mallorquí criat a Madrid Miquel Roca Cabanellas, passant per l’espanyolisme intransigent del recentment mort Agustín García-Gasco, fins a l’actitud de l’actual arquebisbe, Carlos Osoro, que desvia la qüestió, dient que ha de parlar-ho amb els altres bisbes de l’arxidiòcesi, cosa falsa, perquè ell, en tant que arquebisbe, pot prendre a soles la decició d’aprovar els textos litúrgics que li ha proposat l’AVL, des de l’any 2002 ja.

Semblaria també que el GAV està infiltrat en la catedral de València, i compta amb la simpatia d’alguns canonges, com Josep Climent i, sobretot, Jaime Sancho:

Aquest és un personatge autènticament maquiavèlic, deixeble de Josep Almiñana, el principal eclesiàstic blaver de la transició. Semblaria que és ell el principal responsable actual de la gravíssima castellanització de l’Església valenciana.

L’Església valenciana tingué una brillant tradició en la nostra llengua, amb figures com sant Vicent Ferrer (qui sempre predicà en valencià arreu d’Europa), Francesc Eiximenis (autor de la primera Summa Teològica europea en llengua vulgar, Lo Crestià), Isabel de Villena, Antoni Canals…Això a banda d’algunes obres importantíssimes en la nostra llengua, totes elles religioses: Les Trobes en Lahors de la Verge Maria, la primera traducció del missal romà en el s. XIV per Guillem Anglès, el famosíssim Misteri d’Elx, la primera traducció de la Bíblia a una llengua romanç feta per Bonifaci Ferrer…

Segur que Eiximenis o sant Vicent Ferrer s’escandalitzen a les seues tombes de tan vergonyosa castellanització. I tot, sembla ser per un fosc i mediocre personatge, el susdit canonge Jaime Sancho. Semblaria que fou ell qui féu possible la visita del GAV a l’arquebisbe de València, com recull aquella vergonyosa foto, en què l’arquebisbe Osoro saluda Manolo Latorre, president del GAV i persona plena d’odi i violència (fou condemnat en 1995), valors ells profundament anticristians.

Per tot això, la principal campanya d’enguany contra el blaverisme serà doble:

1-Campanya contra la presència de la llengua blavers en programes informàtics i en internet.

2-Campanya contra la greu castellanització de l’Església valenciana i sobretot per l’aprovació definitiva del missal en la nostra llengua que li va proposar l’AVL a l’anterior arquebisbe ja en 2002.

Més endavant continuarem donant detalls.

Webmestre.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.