EuropaNS – tancada i a la presó

Segons informa antifeixistes.org, la Fiscalia de Sabadell ha demanat cinc anys de presó per al creador de europans.org, un fòrum dedicat a l’apologia del nazisme, després que es va declarar el tancament de dita pàgina web, que ja no és accessible des de mitjans de 2010.

EuropaNS nazi

El fundador i administrador del lloc web, Marc Mora García, està acusat de difondre idees que atempten contra la integritat física de determinats col·lectius i de promoure el genocidi i l’odi.

Segons l’escrit del fiscal, la pàgina s’ha utilitzat des dels seus inicis per difondre l’ideari nazi i per insultar col·lectius ètnics i socials. Així, el Fiscal relata com a la pàgina es veurien comentaris com “s’han d’odiar als homosexuals”, “haurien d’haver fet esclatar Auschwitz amb tots els jueus a dins” o “la naturalesa és sàvia, la raça negra està feta per ser en un determinat lloc i en unes determinades condicions”.

Aquesta iniciativa va partir de la Secció Tercera de l’ Audiència de Barcelona el maig de 2009, després que un jutjat arxivara el cas al considerar que la difusió d’ aquestes idees formaven part de la llibertat d’expressió per tractar-se d’un fòrum on és obligatori registrar-se previament i per no estar identificats els autors. El fiscal replicà en el seu recurs davant l’Audiència que la llibertat d’expressió no és un dret absolut i que no te empar quan es lesionen altres drets fonamentals. No pot haver llibertat per proclamar l’extermini d’altres persones per motius racials, étnics o d’orientació sexual.

Aquesta entrada ha esta publicada en Racisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.