El corral blaver amenaça l’alcalde de València amb la violència dels ’80

Organitzacions ultradretanes residuals amenacen, de nou, amb protagonitzar greus incidents contra la nova corporació de l’Ajuntament de València si no es celebren els actes religiosos amb motiu del 9 d’Octubre, dia nacional del País Valencià, que el Govern de Ribó va suprimir.

Amenaces blaveres SOM Valenciafreedom

El següent text correspon a l’editorial del número 265 de la revista SOM, editat per l’associació ultradretana Grup d’Acció Valencianista (GAV), reproduït també a la web “valenciafreedom”.

Imatge (fer clic per ampliar):

Amenaces blaveres SOM Valenciafreedom

El nou govern municipal hat dut a terme canvis en la processó cívica, consistent a traslladar protocol·làriament la bandera de la ciutat de València -que es guarda a l’Ajuntament de la ciutat- fins a l’estàtua del Rei Jaume I. Aquestes novetats, que van ser aprovades per majoria absoluta consisteixen en suprimir l’entrada i presència religiosa de la Reial Senyera a la Catedral, suprimir la interpretació de l’himne espanyol en l’inici de la marxa i convidar a la processó a representants de totes les confessions religioses cristianes, jueus i musulmans.

Aquests canvis estan darrere de la ira irracional dels ultraconservadors. Per això en l’editorial de SOM aprofundeixen en les seves amenaces: “Tots ens recordem del que li va passar a l’alcalde [1979-1983] de nom [Ricard] Pérez Casado [PSPV-PSOE] quan en l’any 1980 [SIC, doncs en realitat va ser en 1979] va intentar canviar [ho va canviar] l’itinerari de la processó cívica i eliminar el Tedeum. Eren altres temps, però el poble va demostrar una vegada més que els polítics no són els que per treure les nostres tradicions i menys per ficar-se amb la Real Senyera, símbol intocable de la pàtria valenciana ” [ortografia corregida].

Ricard Pérez Casado es va enfrontar a l’anomenada “Batalla de València” llançada pels ultres del GAV amb el suport d’altres organitzacions feixistes. Una batalla que en essència suposava un rebuig al sistema democràtic i els seus representants en els convulsos anys de l’anomenada Transició. El 9 d’octubre de 1979 l’alcalde Pérez Casado, el president de la Diputació de València, Manuel Girona, rectors de les universitats i càrrecs electes van ser brutalment apallissats al començament de la processó cívica, després que un energumen amb una bengala cremés les banderes que onejaven al balcó de l’ajuntament.

Font:
http://www.publico.es/actualidad/ultraderecha-amenaza-al-alcalde-valencia.html

Aquesta entrada ha esta publicada en Blavers. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.